Apostol, Erdek'in göz bebeği olacak

Apostol, Erdek

Erdek'in tarihi mekânlarının başlarında gelen Apostol'da yeniden düzenleme çalışmaları yoğun şekilde sürdürülüyor.




Erdek'in tarihi mekânlarının başlarında gelen Apostol'da yeniden düzenleme çalışmaları yoğun şekilde sürdürülüyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, toplam 295 bin liralık bir harcamayla Apostol'a vatandaşlar için piknik noktaları, köy konağı şeklinde bir kafeterya, su arkları ve şelâle ve tuvaletler yaptıklarını vurgularken, şu bilgiyi verdi:

Bildiğiniz gibi tarihi bir bölge olması nedeniyle Apostol'da yaptığımız yeniden düzenleme çalışmaları için Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan gerekli izinleri aldık. Yıllardır mezbelelik bir bölge durumuna gelen Apostol'u, Erdek turizmine yakışır duruma getirmek amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Apostol'a çıkan ve yıllardır toz-toprak içinde bulunan yolları da, biraz genişleterek, yeniden yaptık. Yol kenarlarında 30 yıldır el sürülmeyen kanalları yeniden elden geçirdik. Yaz sezonuna yetiştireceğimiz Apostol'un yeni görünümüyle çok beğenileceğini düşünüyorum.”



Palata Çeşmesi de düzenlenecek

Apostol'un yanı sıra yine Erdek'in tarihi yerlerinden Palata Çeşmesi'nin de yeniden düzenleneceğine dikkati çeken Aysan, Bu konuda da Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan gerekli izini aldık. Bu çeşmemizi de, çevre düzenlemesi ile birlikte ilçemize yakışır duruma dönüştüreceğiz” dedi.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli